Львівська обласна рада відмовилася оголошувати Львів зоною екологічного лиха

Львівська облрада просить Верховну раду та кабмін оголосити територію Грибовицького сміттєзвалища й прилеглих сіл зоною екологічного лиха. Про це йдеться у рішенні облради за яке проголосували 69 депутатів.

Львівська облрада просить Верховну Раду та Кабмін оголосити територію Грибовицького сміттєзвалища й прилеглих сіл зоною екологічного лиха.

Про це йдеться у рішенні облради, за яке проголосували 69 депутатів, повідомляє ІА Дивись.info.

Водночас пропозиція фракції «Самопоміч» про включення до цієї зони території Львова не була підтримана більшістю. У своїх зауваженням депутати вказували, що це знищить репутацію Львова як туристичного центру.

Крім цього, рішенням облради передбачена рекомендація Львівській міськраді здійснити повну рекультивацію Львівського міського сміттєзвалища впродовж 2016-2020 років.

Львівській ОДА доручено вжити заходів для забезпечення можливості тимчасового розміщення твердих побутових відходів зі Львова на полігонах Львівської області. Одним з пунктів рішення є прохання до районних та міських рад області розглянути можливість тимчасового розміщення сміття зі Львова на своїх полігонах.

Також депутати звернулися до Кабміну і Верховної Ради з проханням внести зміни до Держбюджету на 2016 рік і передбачити 60 мільйонів гривень для ліквідації аварійної ситуації на Львівському міському сміттєзвалищі та початку його рекультивації. Львівській міській раді пропонується знайти можливості для закупівлі квартир дітям загиблих на сміттєзвалищі рятувальників.

Роботу Львівської міської ради щодо вирішення ситуації з Грибовицьким сміттєзвалищем облрада визнала незадовільною. Натомість обласні обранці підтримали  рішення рішеннях Грибовицької та Малехівської щодо остаточного закриття сміттєзвалища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: