Слідчі, які розслідують обставини загибелі малайзійського боїнга, знайшли великий уламок «Бука»

Міжнародна слідча група, що вивчає обставини аварії літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines у Донецькій області України, оголосила, що знайшла великий фрагмент ракети від установки «Бук» на місці катастрофи.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У доповіді, опублікованій на сайті прокуратури Нідерландів, зазначається, що йдеться про сопло ракети. Крім того, у прокуратурі опублікували фотографію знахідки. Нідерландські ЗМІ зазначають, що це перший випадок, коли слідчі повідомляють про знахідку такого великого фрагмента ракети в зоні падіння MH17.

Як повідомлялося, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб. Усі загинули. Із них - 192 піддані Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади та один - Нової Зеландії.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, у якій повідомляється, що літак був збитий ракетою класу «земля - ​​повітря», випущеної з установки «Бук».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: