Соратник Януковича Юра «Єнакіївський» знайшов друзів у новій владі, — Лещенко

645873

Народний депутат Сергій Лещенко розповів сьогодні, як саме екс-регіоналу вдалось виключити себе з бази розшуку Інтерполу.

Українські суди досі не можуть розглянути клопотання прокуратури про санкції на арешт Юрія Іванющенка, який в квітні був знятий з бази розшуку Інтерполу, заявив народний депутат Сергій Лещенко (фракція «Блок Петра Порошенка») на прес-конференції у Києві.

«Після втечі Януковича пан Іванющенко зник з України, він виїхав до Росії, і проти нього було порушено кримінальну справу. Кримінальна справа стосувалася зловживання коштами Кіотського протоколу, він був оголошений в міжнародний розшук», - повідомив Лещенко.

Лещенко зауважив, що бізнесмен намагався у різний спосіб виключити себе з бази, аби мати змогу виїхати з території Росії. «Але це було неможливо, адже була санкція на арешт українським судом і на підставі цієї санкції Інтерпол його оголосив в розшук і він не міг в'їхати на територію Європи», - сказав депутат.

Однак з часом, за словами Лещенка, соратнику Януковича вдалося знайти «спільників у владі» і вирішити свою проблему. «Документ, який у мене на руках, свідчить про те, що відтепер пан Іванющенко не в міжнародному розшуку Інтерполу. Інтерпол змінив його статус: раніше у нього був статус «арешт з метою екстрадиції в Україну», зараз у нього статус «встановлення місця перебування», - сказав депутат. Таким чином, перещшкоди для виїщду зникли.

За словами народного депутата, це сталось через рішення Дніпровського райсуду Києва про закриття справи щодо ванющенка, на підставі якого Інтерпол ще в квітні зняв екс-депутата з розшуку.

Генпрокуратура намагалася відновити справу, однак суди робили все, щоб цього не сталося. «Коли слідчі в справі Іванющенка звернулися до Печерського райсуду для отримання повторної санкції на арешт Іванющенка, весь склад цього суду взяв відведення в цій справі... Після цього справа пішла до Апеляційного суду Києва для отримання нової юрисдикції, де має слухатися клопотання Генпрокуратури про арешт Іванющенка, що має стати підставою для його розшуку Інтерполом. Але Апеляційний суд Києва відмовився визначити суд, і справа повернулася знову до Печерського райсуду Києва», - розповів Сергій Лещенко.

 

Нардеп також висловив думку, що така ситуація стала можливою «завдяки змові і зрадникам в українській владі». «Звісно ж, про те, що відбувалося було відомо найвищому керівництву держави, зокрема президенту Порошенко. Я в цьому переконаний, адже справи про зняття з розшуку пана Іванющенка не можуть бути вирішені без інформування президента України, з огляду на громадський резонанс не просто абсурдних, а вже злочинних дій із зняття Іванющенка з міжнародного розшуку», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: