Сучасного Моцарта покажуть на сцені львівської опери

опера

У Львові на сцені оперного театру вперше покажуть «Весілля Фігаро» Вольфгана Амадея Моцарта. Прем’єру присвятили 260-ій річниці від дня народження композитора. Це спільний проект театру та студентів Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка, пише ZIK.

«Молода кров» у львівській опері дала нове прочитання Моцарта. Постановку вирішили падати на сучасний лад. Глядачі побачать багато нетрадиційного для опери, зокрема виконавці не лише співатимуть, а й підтанцьовуватимуть, цьому задуму відповідатимуть і костюми. Зміни відбулися навіть в назві твору.

«У Моцарта опера називається «Весілля Фігаро», але в нас вона «Безумний день, або Весілля Фігаро». Ми не відкидаємо весілля, воно відбудеться, але безумний день об’єднує всі події цієї опери. Адже в кожного з нас у житті був свій безумний день», – зазначила студентка музичної академії Надія Дубченко.

Така поставка є відповіддю на прагнення публіки. Адже глядачі, окрім вокалу на сцені тепер хочуть бачити атракцію. Крім того, до таких прийомів уже вдаються на оперних сценах світу. Студенти Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка кажуть для них цей проект – можливість здобути досвід та вийти на професійну сцену.  Новий ковток від такої співпраці, за словами режисера-постановника вистави Василя Вовкуна, отримує і театр.

«Ми в пошуку спільно знайшли у цьому безумному дні, який важливий історією, людськими долями і стосунками, вибух, коли людина втрачає логіку і через антилогіку визнає себе й інших.  Наша історія саме про це. І якщо граф завжди трактується як персонаж, який є ловеласом, то наш граф по-справжньому закохується в Сюзанну, і передати це, на відміну від традиційної подачі, тим паче молодому співку, не легко, але ми справляємося», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: