У Львові запрошують на екскурсію - Імена львівських вілл

vul.-Ozheshko-11

Імена львівських вілл — це проект, покликаний залучити якомога більшу аудиторію різного віку до проблеми спадщини Львова, зокрема іменованих вілл.

У рамках проекту на Майстерні міста була представлена тематична фотовиставка вілл, імена яких знаходяться безпосередньо на фасадах. Також відбувся майстер-клас для дітей, під час якого вони могли намалювати й назвати власний будинок, аби персоналізувати його та долучитись до традиції надання імен віллам. Автори проекту, Ксенія Бородін та Іванна Гонак, зауважують, що іменовані вілли рівномірно представлені у всіх районах міста, але в районі вулиць Чупринки та Коновальця є їхнє скупчення. Саме там вони провели екскурсію «Імена львівських вілл».

Під час екскурсії можна було побачити сучасний стан вілл та ставлення власників, адже в радянський час такі будівлі поділили між кількома сім’ями. Зараз одні власники спільно дбають про свій дім, а інші, перебуваючи в конфлікті, навіть напис-назву фарбують у різний колір.

Традиція називання будинків у Львові доволі давня та розмаїта — можна знайти будівлі з написами українською, французькою, італійською, польською. Важливо, що серед будинків, які мають ім’я, є не лише старі будівлі, а й цілком нові, що продовжують цю особливу традицію.

Повторна екскурсія відбудеться 11 червня, о 10:00.

Текст: Саша Власюк
Фото: Надя Єгорова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: