Досі горить грибовицьке сміттєзвалище – ситуація погіршується

Грибовицьке сміттєзвалище продовжує горіти. Площа пожежі – 550 м кв.

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації.

7 червня, близько 14.00, на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина (довжина біля 80 м, висота просідання передньої частини близько 3 м, ширина розлому приблизно 1,5 м, глибина – 2,5 м). Працівники ЛКП «Збиранка», у відповідності до рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, проводиться  візуальне спостереження за верхньою частиною сміттєзвалища. Протягом дня пожежно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС України у Львівській області проводилась проливка окремих осередків тління сміття біля підніжжя відкосу сміттєзвалища з метою запобігання виникнення пожежі на площу завалу (180 м кв.) – об 11:32 год. роботи було завершено.

Але вже о 14:30 год. виникло горіння сміття у верхній частині сміттєзвалища на площі 50 м кв. За погодженням із директором ЛКП «Збиранка» та враховуючи, що горіння проходило в безпечній зоні було прийнято рішення на гасіння сміття із залученням особового складу Головного управління ДСНС України у Львівській області (11 осіб та 2 одиниці техніки) та інженерної техніки ЛКП «Збиранка» (3 особи та 2 одиниці ). О  15.05 год. підрозділами ГУ ДСНС України у Львівській області горіння сміття було  локалізовано, в подальшому для гасіння була залучена інженерно-техніка ЛКП «Збиранка», за допомогою якої о 16.10 год. горіння було ліквідовано.

О 21:30 год. виникло горіння сміття окремими осередками в зоні можливого зсуву на площі 800 м кв. Станом на 23:30 год. горіння було ліквідовано  на площі 250 м кв (станом на 06:00 год.  8 червня залишається 550 м кв). Для гасіння пожежі залучено 5 АЦ та 25 осіб особового складу. Гасіння пожежі проводиться підвозом води.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: