Лайфхак: еколог розповіла як менше смітити

12439198_544546529039812_1668825947752911510_n

Еколог Ірина Миронова ділиться порадами, як зменшити продукування сміття.

«Зараз спільним завданням всіх мешканців Львова буде фізичне зменшення кількості сміття, яке утворюється в наших домівках.

Зазвичай, до цієї ситуації, яка трапилася на сміттєзвалищі, ми не звикли в супермаркетах думати про те, скільки упаковки, а відповідно скільки сміття ми приносимо додому, а пізніше  -  на смітник.

Найлегший і найпростіший спосіб зменшити продукування сміття – це відмовитися від одноразової упаковки в супермаркетах. Наприклад, часто в супермаркетах ми можемо купити якийсь продукт одним куском або нарізаним на спіненому поліпропілені - вони займають багато місця і повторно не переробляються і не використовуються.

Перша порада – відмовитися від такої одноразової упаковки», - зазначає Ірина Миронова.

Також вона радить відмовитися від використання одноразового посуду і одноразових контейнерів для їжі.

«Слід подумати про якусь багаторазову посудину. Звісно, коли ви в місті хочете випити каву, то можна взяти із собою горнятко з покришкою і просити у кафетеріях приготувати каву у вашу посудину.

Також бажано купувати товари в тій упаковці, яка може піти на переробку. Тобто, скляна тара і пластикова тара з маркуванням 1 на звороті.

Окремої уваги заслуговують поліетиленові кульки. Потрібно намагатися зменшити їх кількість, ходити за покупками зі своїми торбинками. Зараз майже у всіх супермаркетах можна придбати такі багаторазові торбинки», - радить еколог Ірина Миронова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: