На Львівщині ініціювали створення ще 16 об’єднаних територіальних громад

На Львівщині ініційованоли створення ще 15 об’єднаних територіальних громад. Вони з’являться у Городоцькому, Золочівському, Кам’янко-Бузькому, Мостиському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському та Турківському районах.

Про це повідомляє Офіс реформ у Львівській області.

У Городоцькому районі, де, згідно з проектом перспективного плану, планується створити 3 ОТГ, першою бажання об’єднатися виявила громада з центром у Городку. Відразу чотири об’єднані громади цього року планується створити на Золочівщині – з центрами у Золочеві, Глинянах, Поморянах та Сасові. Дві ОТГ планується створити у Кам’янко-Бузькому районі – Жовтанецьку та Добротвірську.

На Миколаївщині, де уже успішно існує Тростянецька ОТГ, цього року планується створити Новороздільську громаду. Відразу дві громади з’являться цього року на Мостищині – Мостиська та Шегинська.

У Стрийському районі, де уже створено Грабовецьку громаду, у цьому році з’явиться Нежухівська ОТГ, яка буде однією із найбагатших у нашій області. На Самбірщині до 8 існуючих ОТГ додасться Рудківська об’єднана територіальна громада, а на Старосамбірщині, де вже є дві ОТГ, буде створено Нижанковицьку об’єднану територіальну громаду.

Перші громади з’являться у гірських Сколівському та Турківсьому районах – на Сколівщині Славська ОТГ, на Турківщині – Турківська та Верхньовисоцька.

На Львівщині уже є 16 об’єднаних територіальних громад, 15 з яких мають прямі бюджетні відносини з центром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: