НБУ запустив в тестовому режимі систему BankID

Національний банк України запустив в тестовому режимі систему дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID за адресою id.bank.gov.ua.

Про це пише видання Watcher.

bankid-620x390

Проект Положення про Єдину національну систему дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID розміщено за цим посиланням.

Система BankID Національного банку України – сервіс, який дозволяє проводити дистанційну ідентифікацію громадян та підприємств для отримання адміністративних послуг в електронному режимі. Користувачі зможуть отримувати ці послуги на Єдиному державному порталі адміністративних послуг та інших порталах органів виконавчої влади.

bankid2-620x633

Користуючись цією послугою, клієнти банків України зможуть уникати довгих черг та складних процедур при отриманні адміністративних послуг від держави, їх можна буде отримати в онлайн-режимі. З іншого боку, для банків система BankID надасть можливість запропонувати своїм клієнтам банківські послуги в онлайн-режимі. Крім того, BankID надає рівні можливості для гравців банківської системи, адже центральний банк не буде зберігати отримані дані про клієнтів банків чи використовувати їх в комерційних цілях – повідомляють в НБУ.

В НБУ вважають, що BankID допоможе у розвитку електронного урядування в Україні, єдиної національної системи ідентифікації громадян та підприємств, а також сприятиме прозорості виконавчої влади та боротьбі з корупцією.

Наразі система BankID НБУ функціонує у тестовому режимі. Передбачається, що пілотний проект BankID буде запущений восени 2016 р.

У багатьох країнах BankID використовується для спрощення процесу отримання адміністративних послуг громадянами. Подібний сервіс існує у Швеції, Норвегії, Фінляндії, Естонії, Латвії та інших країнах Європи.

Нагадаємо, реалізація цього проекту передбачена Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: