У Грибовичах люди масово скаржаться на біль у горлі, – сільський голова

13346411_1048827225198777_2767826486423276973_n

Густа хмара диму від пожежі на сміттєзвалищі вкрила Великі і Малі Грибовичі, Малехів, Дубляни, Збиранку та Гамаліївку. Люди зачиняють усі вікна та двері, бо від диму дере у горлі і печуть очі.

Про це розповів Дивись.info сільський голова Великих Грибовичів Ігор Питель.

«На вулиці просто не можливо перебувати. Всі масово скаржаться на те, що постійно дере у горлі. Від диму стоїть сморід. Ситуація просто нестерпна. Важко зрозуміти, чому не могли загасити вогонь, коли він лише виник. Тоді площа загоряння була невелика, а тепер вона чимраз дедалі збільшується. Зараз там усього декілька машин працює. Якщо не можна було дістатися вогнища пожежі, то чому ж не залучили гелікоптери для гасіння? Зрештою, можна гасити і піною, і порошком. Складається враження, що місцевих людей просто хочуть потруїти», – обурюються пан Ігор.

Є й інша проблема – густий дим осідає на городину, а для місцевих мешканців – це чи не головний їхній заробіток.

Нагадаємо, пожежа на грибовицькому сміттєзвалищі виникла 29 травня. Коли 30 травня вогонь практично приборкали, стався зсув сміття, під яким загинули троє рятувальників, а працівник ЛКП «Збиранка» досі вважається безвісти зниклим. Увесь цей час, аж до нині, продовжувалося перманентне горіння на полігоні. Рятувальники через загрозу нового зсуву періодично призупиняли роботи. Учора площа пожежі почала зростати. За останніми даними вона становить приблизно 700 м кв. А стовп від диму можна бачити за багато кілометрів від сміттєзвалища. Над селами навколо полігону – густа димова завіса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: