У Львові розповіли про розвиток громадського транспорту в інших містах України

У Львові в рамках проекту «Майстерня міста» відбулася дискусія про громадський транспорт та перспективи його розвитку, ініційована МІКЦ «За якісний транспорт».

Під час дискусії активісти з Києва, Івано-Франківська та Рівного розповіли, про перспективи розвитку громадського транспорту в своїх містах.

Київ

Іван Вербицький, аналітик у CEDOS та редактор у Mistosite з Києва, розповів про основні особливості громадського транспорту у столиці:

  • 2000 маршруток;
  • 500 великих автобусів;
  • 500 тролейбусів;
  • 400 трамваїв.

Головною особливістю міста є дуже великі масштаби, порівняно зі Львовом, Рівним та Івано-Франківськом. Стратегія розвитку громадського транспорту до 2025 року є, але вона не виконується. Позитивні аспекти: для міста купують нові автобуси, а не ті, що були у вжитку закордоном. Також є транспортна модель, над якою працюють англійські консультанти. Вони пропонують прокласти через усе місто нові радіальні автобусні і тролейбусні маршрути, які б сполучали мікрорайони не лише з найближчими станціями метро, а й з іншими районами столиці.

Електронний квиток стає більш реальним, адже договір, укладений із фірмою, що має стосунок до Януковича, нарешті можна розірвати. Для впровадження е-квитка потрібно 500 мільйонів гривень. Наразі міська влада вирішує. Звідки взяти ці кошти.

Івано-Франківськ

Максим Сич, працівник управління транспорту та зв'язку Івано-Франківської міської ради зосередив увагу на транспортній реформі, що проходить у місті. Вона стартувала у січні 2015 року. Змінили маршрутну мережу, щоб уникнути дубляжу маршрутів автобусів та тролейбусів. Зменшили кількість маршруток: працює 5 маршрутів із великими автобусами та 23 автобуси малого класу. Оновили інформаційні табло, трафарети на автобуси.

Рівне

Андрій Шевчук, громадський активіст у сфері транспорту з Рівного, розповів про нюанси роботи транспорту у своєму місті.

У Рівному є 8 тролейбусних маршрутів, які обслуговують 63 тролейбуси, 300–350 маршруток.

За останні роки через збільшення кількості автомобілів, час руху транспорту зріс. Центральну частину міста, яка була відкрита лише для громадського транспорту в радянські часи, відкрили для приватного. Проблемою міського транспорту Рівного також є старі тролейбуси, відсутність зупинкових павільйонів та висока кількість ДТП.

Питання електронного квитка залишається відкритим.

За матеріалами проекту Майстерня міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: