У Львові згортають Цех кондитерських виробів. Виробництво переносять до Вінниці

organizaciya_raboti_konditerskogo_ceha_ot_a_do_ya_16

У Львові хочуть закрити Цех кондитерських виробів, який входить до ПАТ «Концерн Хлібпром»

У Львові хочуть закрити Цех кондитерських виробів, який входить до  ПАТ «Концерн Хлібпром». Цех знаходиться на вулиці Східній, 45 і відомий широким асортиментом продукції та рахується одним з найбільших виробників тортів у Львівській області.

Як інформує джерело з цеху ІА Дивись.info, два тижні тому ніхто не казав про скорочення працівників, а сьогодні повідомили, що після 1 липня скоротять 114 осіб, а виробництво перевозять до Вінниці, тамтешнього «ВінницяХліб».

«Два тижні тому, у нас був гендиректор нашого концерну (Владислав Аверченко - ред), і ніякої розмови про закриття не було. Були чутки, але нам остаточно повідомили, що ніякого скорочення не буде. Натомість буде впровадження нового виду виробництва. Але не пройшло й двох тижнів, як нас поставили перед фактом, що буде скорочення, а виробництво забирають у Вінницю. У Вінницькому цеху не велике приміщення, і в них ручна робота, так як в нас все виробництво механізована», - інформує джерело.

За словами джерела, що до 1 липня працівникам дали велике замовлення, а після 1 липня роботи не буде.

«До першого числа нам дали багато роботи, бо потрібно зробити продукцію, щоб вони мали що продавати. Водночас виробництво перевозитимуть до Вінниці», – продовжує співрозмовник.

Також джерело інформує ІА Дивись.info, що скоротять 114 працівників, але цифра зросте до 150, натомість повідомили, що звільнених обіцяють працевлаштувати в двох хлібозаводах у Львові №1 і №5.

Причину закриття пояснюють тим, що виробництво збиткове, а реалізація продукції низька.

«У листопаді реалізація продукції була дуже високою, а з січня роботи чомусь ставало все менше, подекуди працювали два дні на тиждень, людей порозганяли по хлібозаводах», - коментує джерело.

Додамо, що цех у Львові може виготовити понад 4 тонни кондитерської продукції за добу, у вінницькому цеху - 1,5 тонни.

Зазначимо, що ПАТ «Концерн Хлібпром» одне з найбільших підприємств українського ринку хліба. Гендиректор концерну є Владислав Аверченко. Власник -  Віталій Антонов.

Довідка:

У Львові на вулиці Східна, 45 з 1959 року діяв Хлібозавод № 2, що входив до об’єднання підприємств харчової промисловості — «Львівський хлібокомбінат». А у 1986 році на цій території розпочалося будівництво нового кондитерського цеху. В 1991 році кондитерський цех запрацював і випускав 100 найменувань кондитерських виробів щороку.

З 2002 по 2007 рік цех провадив свою діяльність у складі корпорації «ЕкоЛан». На підприємство залучали кращих кондитерів регіону, які працюють тут досі. Підтвердженням майстерності колективу з того часу стала перемога у Всеукраїнському конкурсі кондитерів. Саме пекарям Східної традиційно доручають виготовлення святкових тортів до загальноміських свят. Серед найоригінальніших — торт у вигляді Високого замку до 745-річчя міста Лева та 900-кілограмовий торт до його 750-річчя.

З 1 лютого 2010 року кондитерський підрозділ «Концерну Хлібпром» отримав свою теперішню назву — Цех кондитерських виробів (ЦКВ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: