У старій друкарні Івано-Франківська відкриють культурний простір

11473
На фото: підготовка простору DRUKARNYA

В Івано-Франківську з’явиться нова культурна платформа DRUKARNYA, яка розташується в будівлі колишньої друкарні у центрі міста. Вона відкриється 8 червня проектом LITORALIS в рамках міжнародного фестивалю Porto Franko Гогольfest.

Ініціатором створення DRUKARNYA є художниця і кураторка Porto Franko Гогольfest Дар’я Кольцова.

«Мені хочеться створити платформу, яка не буде замкнута на одній людині, кураторі або директорі, його пріоритетах і певному пулі авторів. Зараз я працюю над тим, щоб зробити цей простір відкритим і запустити його роботу», – поділилася Дар’я.

DRUKARNYA стане не лише виставковим простором. Тут буде бібліотека, для якої видавництва «Родовід», «Основи» і «Видавництво Старого Лева» уже погодилися виділити свої книги про мистецтво і культуру.

«Також, ми обговорюємо можливість створення лекторію і проведення кіновечорів, спілкуємося зі спонсорами про можливість розвитку майданчика та використання верхніх поверхів», – розповідає Дар’я Кольцова.

У приклад вона ставить пекінську арт-платформу 798 Art Zone, поява якої, за словами художниці, змінила не тільки культурну, а й економічну ситуацію у промисловому районі, де вона знаходиться.

Нагадуємо, що з 8 до 12-го червня у Івано-Франківську проходитиме фестиваль Porto Franco Gogolfest.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: