Ви би краще направили бригаду фахівців, – депутат обурився через заяву головного лікаря щодо грибовицького сміттєзвалища

Народний депутат Андрій Антонищак обурений заявою головного лікаря обласної клінічної лікарні Михайла Гички про буцімто відсутність загрози для людей через пожежу на грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Обурила солодка заява головного лікаря обласної клінічної лікарні Михайла Гички, що немає загрози для людей від пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі! Та я вночі біля Грибович і Малехова говорив з людьми. Вони перелякані хмарами чорного диму, позакривали вікна, кажуть, що відчувають біль в горлі, болить голова, відчувають загальну слабість. До цього часу не проведено лабораторних досліджень води та повітря. Як мені відомо, завтра мають бути висновки Центру лабораторних досліджень. Порадив би пану Гичці не робити таких безвідповідальних заяв. Треба бути чесними з людьми, які потерпають від біди», – написав Андрій Антонищак.

Нардеп переконаний, що краще чесно пояснити людям, як їм діяти під час пожежі.

«Дим цілу ніч і зараз накриває Грибовичі, Дубляни, Підліски, Малехів. Вбиває те, що навіть Чорнобиль нас не навчив – далі дуримо людей. Коли на початку травня в Мадриді горіло звалище автошин, то влада чесно дала людям інфу, про діоксид азоту і про окис вуглецю, і порадила, як себе захищати. А на Грибовицькому сміттєзвалищі – не тільки автошини, а весь небезпечний непотріб, що десятиліттями скидали підприємства Львова і вся таблиця Менделєєва. Моніторити треба і повітря, і воду декілька разів на день. Як довіряти такій владі, яка не виконує своїх прямих функцій, а дозволяє кидати в соцмережі неперевірену інформацію. Ви би краще, пане доктор, направили бригаду фахівців в навколишні села і м.Дубляни, і реально обстежили стан здоров’я людей і особливо дітей. Там вже не чути запаху квітів і трави...» – додав народний депутат.

Нагадаємо, раніше головний лікар обласної клінічної лікарні Михайло Гичканаписав у Фейсбуку, що жодної загрози від задимлення немає.

«Хочу спростувати чутки, котрі поширюються в соціальних мережах щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. На даний час загрози життю людей від задимлення немає! Тож панікувати не потрібно», – написав Гичка.

Додамо, що досі результатів лабораторних досліджень щодо забруднення повітря немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: