Як процесуально має функціонувати судова система, закон не визначає, – правник

Чергова спроба реформувати судова систему України має свої особливості. Про це під час прес-конференції заявив доцент кафедри цивільного права та процесу ЛНУ ім. І. Франка, кандидат юридичних наук, Володимир Цікало.

Чергова спроба реформувати судова систему України має свої особливості.

Про це під час прес-конференції заявив доцент кафедри цивільного права та процесу ЛНУ ім. І. Франка, кандидат юридичних наук, Володимир Цікало, повідомляє ІА Дивись.info.

«Це не перша спроба реформи судової системи приймалися закони у 2010-у, 2014-у роках. Але ця має свою особливість. Встановлена певна судова система, ланки судової влади, але як вони повинні функціонувати в процесуальному розумінні на сьогодні не визначено. Це дивна ситуація. Закон набирає чинності через три місяці після опублікування, а як він буде реалізовуватися, якщо не встановлено правила функціонування – незрозуміло» - заявив правник.

Створення ж Вищого антикорупційного суду взагалі відкладається на невизначений час.

«Початок діяльності Вищого антикорупційного суду пов'язаний з прийняттям закону, в якому буде встановлено додаткові вимоги до кандидатів на посади суддів. Тобто, ми отримуємо ситуацію коли в Конституції і законі про статус суддів визначено вимоги до кандидатів на посади суддів загальної юрисдикції, місцевих, апеляційних, Верховного суду, Вищого спеціалізованого з прав інтелектуальної власності, а от вимоги до суддів Вищого антикорупційного суду не встановлені в законі» - констатував Володимир Цікало.

Законом передбачено, що Вищий антикорупційний суд починає працювати через 12 місяців після прийняття закону, в якому будуть встановлені додаткові вимоги до суддів. Коли буде прийнято цей закон – невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: