Є загроза у порядку формування Громадської ради доброчесності, - правник

До Громадської ради доброчесності можуть входити 4 категорії осіб - це представники правозахисних громадських об’єднань, адвокати, науковці і журналісти. Про це під час прес-конференції заявив доцент кафедри цивільного права та процесу ЛНУ ім. І. Франка, кандидат юридичних наук, Володимир Цікало.

До Громадської ради доброчесності можуть входити 4 категорії осіб - це представники правозахисних громадських об’єднань, адвокати, науковці і журналісти.

Про це під час прес-конференції заявив доцент кафедри цивільного права та процесу ЛНУ ім. І. Франка, кандидат юридичних наук, Володимир Цікало, повідомляє ІА Дивись.info.

«Якщо б це так було, то рада могла б істотно впливати на добір суддів, але вони формуються на зборах громадських об’єднань. Збори вважаються повноважними, за умови наявності не менше 5 правозахисних громадських об’єднань. Виникає питання, а звідки на тих зборах візьмуться адвокати, науковці і журналісти? Що це за громадські об’єднання, звідки вони візьмуться?», - юрист.

Повідомляє про проведення таких зборів голова вищої  кваліфікаційної комісії. Кого будуть повідомляти? Тобто загроза є в порядку  формування», - констатує правник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: