Кабмін поширить досвід Дніпропетровської ОДА щодо впровадження ProZorro на інші регіони

уряд

Дніпропетровська обласна державна адміністрація та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно навчать інші області України працювати в системі публічних електронних закупівель ProZorro, інформує Інтерфакс-Україна.

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України після звіту на засіданні уряду глави Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка про перехід його області на систему електронних торгів.
Так, за словами В.Резніченка, за 9 місяців роботи Дніпропетровської області в системі електронних торгів ProZorro понад 70% позитивно завершених торгів, 18% всіх лотів країни в ProZorro і 75,6 млн грн зекономлених коштів.
У підсумку Кабмін визнав результати Дніпропетровської області найкращими в країні.
«Треба почути тих, хто є кращим. А найкраща в Україні - Дніпропетровська ОДА. Вважаю, що нам потрібно на базі Дніпропетровської області провести навчання. Запросити туди всіх відстаючих губернаторів зі своїм персоналом і навчити їх працювати в ProZorro», - підкреслив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
Заява прем'єра підтвердили відповідним протоколом Кабміну. Відтепер Дніпропетровська область повинна разом з Мінекономрозвитку навчити інші області країни працювати в ProZorro.
«Мінекономрозвитку разом з Дніпропетровською облдержадміністрацією організувати і провести навчання з представниками ОДА та органами місцевого самоврядування з урахуванням результатів впровадження ними системи електронних закупівель», - ідеться в протоколі Кабміну.
В.Резніченко зазначив, що Дніпропетровська ОДА готова ділитися досвідом і допомагати країні переходити на систему електронних закупівель. Він запевняє, що це не тільки ефективно, але й просто.
«Ми готові ділитися всіма тонкощами роботи, 9-місячним досвідом і секретами впровадження ProZorro в регіоні. У нас в ProZorro зареєстровано вже 19,5 тис. лотів, планова економія - 75,6 млн грн. Всіх запрошуємо в гості. Або можемо проводити лекції та по скайпу. Такий досвід у нас теж є - так вже не перший місяць навчаємо міста і райони області», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА.
Як повідомлялося, впроваджувати систему електронних закупівель ProZorro на Дніпропетровщині почали в серпні 2015 року, а сьогодні область на другому місці в країні за кількістю успішно завершених в ProZorro торгів після Київської міської державної адміністрації.
Щомісяця в Дніпропетровській ОДА проходять семінари для підприємців і державних службовців. На сьогодні проведено 39 таких семінарів. Дніпропетровська ОДА разом з бізнесменами бореться з корупцією в держзакупівлях, створено спеціальну гарячу лінію, на яку можна повідомляти про зловживання чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: