Сьогодні рятувальники планують завершити гасіння пожежі

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій планують до кінця дня в четвер завершити гасіння пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища біля Львова.

Про це повідомив глава ДСНС Микола Чечоткін на зустрічі з президентом України Петром Порошенко.

Як повідомляє в четвер прес-служба глави Української держави, під час зустрічі з Миколою Чечоткіним, заступником міністра екології та природних ресурсів Віктором Вакарашем і главою Державної екологічної інспекції України Андрієм Заїкою Петро Порошенко доручив продовжувати гасіння пожежі та вживати всіх заходів для ліквідації його наслідків.

«Я запросив вас для того, щоб переконатися, що органи центральної влади України роблять усе можливе і все від них залежне, щоб гарантувати безпеку жителів міста Лева», - сказав Петро Порошенко.

«Жодні фінансові або інші перешкоди не мають вас зупиняти - будь-які проблеми з паливом, додатковим фінансуванням мною будуть вирішені, але пожежу слід ліквідувати», - сказав президент.

У свою чергу глава ДСНС України зазначив, що до гасіння пожежі крім наземних бригад була залучена авіація, в результаті чого вдалося зменшити площу горіння з 5 тис. кв. м до 900 кв. м.

«Якщо й надалі вживатимуть усіх заходів, то ми плануємо сьогодні завершити гасіння пожежі», - сказав Микола Чечоткін.

Президент також доручив виділити допомогу сім'ям загиблих службовців ДСНС.

У свою чергу Віктор Вакараш зазначив, що загрози жителям Львова немає: «Хочу сказати про те, що загрози для жителів міста немає... Постійно моніторимо ситуацію щодо інфільтрату, який переливається через велику кількість води під час гасіння пожежі та потрапляє в міську каналізацію міста», - резюмував заступник міністра екології.

Він повідомив, що питання з екологічною ситуацією у Львівській області було проблемним давно - керівництво комунального підприємства не допускало екологів з 2013 року до проведення планової перевірки.

«Відтоді тільки в судовому порядку 31 травня цього року, фактично через 3 роки, було прийнято рішення про допуск перевірки. На жаль, і після судового рішення інспектори поки не потрапили на територію об'єкта для того, щоб провести моніторинг і визначити економічний збиток і шкоду, завдану довкіллю», - констатував він.

Заступник міністра екології також зазначив, що екологічна інспекція провела інспектування, склала відповідні акти і після завершення всіх подій має намір звернутися в поліцію про накладення штрафу на комунальне підприємство і львівський водоканал.

У свою чергу глава Держекоінспекції України А.Заїка зазначив, що на сьогоднішній день ведеться постійний моніторинг ситуації, беруться проби ґрунту навколо звалища і проби поверхневих і ґрунтових вод.

«Головне хвилювання було щодо того, чи просочується інфільтрат через ту дамбу, яку терміново будували. На сьогодні канал сухий, витоку немає. Тобто загроз наразі немає», - сказав А.Заїка.

Глава держави також провів телефонну розмову з міським головою Львова Андрієм Садовим, під час якої той повідомив про ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: