Ювілейна виставка живопису від Ореста Манюка

10308123_1376450709340025_4889590776603981964_n

8 червня у Львівському палаці мистецтв відкрилась виставка до ювілею відомого львівського художника Ореста Манюка.

8 червня у Львівському палаці мистецтв відкрилась виставка до ювілею відомого  львівського художника Ореста Манюка.

Привітати та подякувати художнику за його творчість прийшли  як друзі та колеги по мистецькій ниві, так і поціновувачі його полотен.

«Знаю Ореста вже давно. Він надзвичайно працьовита людина. Манюк завжди вирізнявся любов’ю до рідного краю, а зараз він полюбив весь світ, і це помітно на його картинах», - сказав голова Львівської спілки художників Олег Микита.

«Я не знав Ореста в дитинстві,  не спостерігав за Орестом в молодості, але вже у тому професійному зрілому віці зауважив одну тенденцію, яка властива для нього генетично, він надзвичайно прискіпливо працює над своїм самовдосконаленням, митець дуже експресивний, жорсткий по відношенню до себе. Орест невпинний у пошуках краси. Він не розгубиться у жодному середовищі, бо вже досягнув такої майстерності, а також розуміння і філософії природи, що здатний дуже швидко адаптуватися до будь-якої світлоносної колірної програми, яку він пропускає через свою душу. Ця виставка позначена віртуозністю, широким діапазоном засобів, майстерністю і дуже хорошою програмою на тривалу перспективу», - зазначив проректор Львівської національної академії мистецтва Роман Яців.

До найщиріших слів привітань та похвали долучився друг митця художник Ярослав Ціко, який до ювілею в подарунок намалював портрет Ореста Манюка.

Представлена експозиція захоплює своєю багатогранністю та різноманіттям. На своїх полотнах митець виступає як «закоренілий» урбаніст, так і поціновувач гірських та сільських пейзажів.

Представлена виставка буде тривати два тижні. Вхід вільний.

Ірина Ферин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: