Грибовицьке сміттєзвалище продовжує тліти. Схил почали засипати ґрунтом

Хоча вогонь на грибовицькому сміттєзвалищі вдалося локалізувати, тління всередині тіла продовжується.

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації.

9 червня для виположення схилу Грибовицького сміттєзвалища з 10.04 було залучено авіацію ДСНС України з Ніжина (2 літаки АН-32П, 14 членів екіпажу). О 19:41 авіація ДСНС України роботу припинила, літаками здійснено 27 скидів води (216 тонн).

Проводилось гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 0,15 га. Ліквідовано загоряння окремих осередків на ділянці площею 0,11 га. До гасіння пожежі було залучено 12 одиниць техніки,  56 осіб, 2 літаки АН-32П та 14 членів екіпажу.

Станом на 21.30 пожежа локалізована, спостерігалися лише приблизно 30 окремих осередків виходу диму із середини тіла на схилі сміттєзвалища загальною площею - 400 м.кв., які знаходяться в недоступних для гасіння місцях.

З метою недопущення виникнення  горіння сміття на дальньому схилі силами ЛКП «Збиранка» схил почали засипати ґрунтом, станом на 22.00 год. завезено - 224 м.куб глини і сплановано територію на площі - 4900 м.кв.

Водночас ТОВ «Онур» продовжило пошукові роботи, адже працівник «Збиранки» досі вважається безвісти зниклим. За припущенням, він міг опинитися під лавиною сміття, яка зійшла 30 травня.

Загалом 9 червня до проведення робіт всього було залучено 113 осіб та 34 одиниці техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: