Прем'єр України розраховує на збільшення частки гідроенергетики до 15,5% від загального вироблення

Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на збільшення частки гідроенергетики до 15,5% в загальному виробленні електроенергії в найближчі 10 років, інформує Інтерфакс-Україна.
«Питома вага гідроенергетики в балансі вироблення енергії в Україні - 8,6%. Є потенціал нарощування до 15,5%. Це означає, що за 10 років ми повинні досягти цього показника», - цитує його слова під час відвідування Дністровської ГАЕС у п'ятницю прес-служба уряду.
За його словами, на розгляд Кабінету Міністрів у липні планується винести десятирічну програму розвитку гідроенергетики в країні. «Це означає, що протягом десяти років будуть відкриватися нові гідроагрегати, які будуть забезпечувати виробництво якісної, безпечної електроенергії для України», - сказав прем'єр.
За даними прес-служби «Укргідроенерго», під час візиту В.Гройсмана відбувся пуск третього гідроагрегату Дністровської ГАЕС, який остаточно і успішно пройшов усі етапи пусконалагоджувальних робіт і випробувань. Гідроагрегат успішно вийшов на номінальну потужність 324 МВт з її подальшою видачею в об'єднану енергосистему України.
Як повідомлялося, за січень-травень 2016 року частка ГЕС і ГАЕС у загальному балансі виробництва ОЕС України становила 6,5%, в травні - 9,4%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: