Створення «народної міліції» «ЛНР/ДНР» суперечить Конституції, – Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відзначає неконституційність можливого заснування так званої народної міліції в контрольованих «ЛНР» і «ДНР» районах Луганської та Донецької областей.

«У Мінських угодах прописані проекти типу «народна міліція», що не підпорядковується МВС України. Я не приймаю цього пункту і ніколи не прийматиму. І мене ніхто не змусить», - заявив Арсен Аваков, перед «Інтерфакс-Україна».

Міністр наголосив, що створення «народної міліції» безпосередньо суперечить Конституції України та українському законодавству.

«Поліція має бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, що не підкоряється нікому, не буде. Принаймні, це моя позиція. Можливо, парламент вирішить по-іншому, але в цьому випадку я піду у відставку», - заявив Арсен Аваков.

Він додав: «Я як міністр виконуватиму лише те, що лежить у розрізі моєї совісті та моїх повноважень».

При цьому глава МВС України позитивно оцінив ідею введення міжнародної поліцейської місії на Донбас, але наголосив, що це буде можливо лише за умови відновлення контролю Україною ділянки державного кордону та відсутності російських військ на українській території.

«Тоді запускається поліцейська місія, обов'язково міжнародна, і вона намагається виступити арбітром, не допускати зіткнень. Вважатимемо, що це можливо в цій складній ситуації», - сказав Аваков.

Міністр також висловив думку, що «така поліцейська місія має бути в складі приблизно 5 тисяч людей, а чи реально це - ось питання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: