У Львівській мерії заявили, що вільних коштів на депозиті міста нема

600 мільйонів гривень, які Львів тримає на депозиті – це тимчасово вільні кошти, які мають своє призначення. Про це під час прес-конференції заявив директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

600 мільйонів гривень, які Львів тримає на депозиті – це тимчасово вільні кошти, які мають своє призначення.

Про це під час прес-конференції заявив директор  департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

«У нас є бюджет розвитку - 1 мільярд 665 мільйонів гривень. Це так затвердила сесія, яка розподілила їх на 490 об’єктів інфраструктури – ремонт, будівництво, реконструкція. Під ці гроші розпорядники провели тендери , найняли  підрядників, і на всю цю суму в місті проводяться роботи. Буде кінець літа,  роботи будуть виконані, і цими грошима ми повинні розрахуватися з підрядниками. Але це буде серпень-вересень. Чому  ці гроші повинні лежати мертвим вантажем? Ми віддаємо їх банк. Вони працюють на економіку і приносять чималий дохід для міста. За 5 місяців нам вдалося заробити на депозитах 25 мільйонів гривень. Для порівняння весь податок на нерухомість за 5 місяців - 14  мільйонів, держмито - 10. Якщо з’являться додаткові гроші їх має право розподіляти виключно сесія» - розповів директор департаменту.

Він додав, що кошти розмістили через конкурс.

«Згідно постанови Кабміну ми маємо право розміщати тільки в державних банках. Відповідно на депозит оголосили конкурс. Три державні банки подали в в закритих конвертах свої пропозиції щодо відсотків. Комісія куди входили фахівці і депутати відкрила конверти. Найбільший відсоток запропонував Укргазбанк - 20.1%  річних» - розповів Олег Іщук.

Він також наголосив, що сума депозиту є нестабільною. «На сьогоднішній день є 600 мільйонів гривень. Три дні тому було 400 мільйонів. Ми докладаємо і забираємо по потребі. Але ці гроші мають призначення, яке визначила сесія» - наголосив Олег Іщук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: