Юрій Діль попіклувався про спокій міської ради і змінив регламент засідань

IMG_3521

Регламент проведення засідань сесій міської ради буде дещо зміненим. Таке рішення спровоковане вчорашніми подіями під Ратушею.

Про це сьогодні, 10 червня, сказав радник міського голови з питань нацбезпеки Юрій Діль під час дискусії, організованою платформо «Твоє місто.Льівів».

«Учора ми переконались, наскільки були не готові до того моменту, щоб надати можливість депутатам спокійно працювати у сесійній залі. Є низка важливих для міста питань, які потрібно було вирішити у спокійному режимі.
Учора Муніципальна дружина вперше при вході від самого ранку перевіряла посвідчення працівників, депутатів, помічників депутатів. Ми із представниками Управління «Секретаріат ради» склали орієнтовний список, хто би мав виступати: вийшли до людей і запитали, скільки людей входить до ініціативної групи від тої чи іншої громади і з’ясували, що до зали мають зайти не менше 30 осіб.
Відповідно потрібно розуміти, коли зал наповнений активістами, депутатами, громадськими діячами – не буде конструктивної розмови, коли депутатам перешкоджають працювати і коли натовп стоїть скандує. Наступні рази буде розроблений чіткий регламент входу, щоб надати слово представникам від кожної організації, та дати можливість кожній ініціативі висловити свою думку. Але сесійна зала має працювати у спокої.
Відеозйомка проводилась постійно всіма камерами спостереження, які були як всередині, так і ззовні. Загалом ми опрацьовуємо опрацьовуємо відео відео із близько 100 камер. Також будемо опрацьовувати варіант, хто спровокував бійку бо постраждали працівники як Муніципальної дружини так і Нацгвардії. Інформацію оприлюднить поліція.
Коли було повідомлено вночі, що можуть бути масові заворушення, або може бути навіть пронесення зброї в зал, було прийнято такі міри безпеки. Я вважаю, що це правильно. Бо в зал заходять і з сумками, з рюкзаками, ми не перевіряли до цього моменту на металодетекторі – тобто можна занести будь-що. Наступні рази треба створити чіткі умови роботи сесійного залу під час засідання.
Ситуація вийшла з-під контролю: розбили двері, знищили майно. В одного з депутатів навіть пропало майно – планшет. Тобто такі ситуації не повинні повторюватися. Ми отримали вранці розпорядження щодо покращення перевірки і регламентування входу, щоб забезпечити і розуміти, хто заходить до приміщення ЛМР», - сказав керівник Муніципальної дружини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: