Оприлюднено план заходів із відзначення 25-ї річниці Незалежності України

Прес-служба Кабінету Міністрів України оприлюднила текст документа: «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України» № 424-р в редакції від 5 травня 2016 року, передає Інтерфакс.

Прес-служба Кабінету Міністрів України оприлюднила текст документа: «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України» № 424-р в редакції від 5 травня 2016 року, передає Інтерфакс.

Згідно з текстом документа, у усіх регіонах України відбудуться інформаційні, наукові, просвітницькі, культурні та інші акції, присвячені історії здобуття Україною незалежності, видатним історичним постатям та сучасним діячам українського державотворення, а також «захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність держави, її європейський вибір», повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, 24 серпня 2016 року в Києві заплановано проведення урочистостей за участю президента України Петра Порошенка, керівників органів державної влади, представників органів місцевого самоврядування, громадськості, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, науковців, творчої інтелігенції та духовенства.

Крім того, Національний банк України забезпечить випуск в обіг ювілейної монети на честь 25-ї річниці Незалежності України, а Міністерство інфраструктури України та Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" випустить в обіг відповідну поштову марку і конверт.

Також, у серпні – вересні 2016 року планується проведення тематичних лекцій у навчальних закладах за участю президента України, керівників органів державної влади, а також учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Згідно з текстом документа, планується також залучити інвалідів та учасників антитерористичної операції до заходів із вшанування пам'яті загиблих під час проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також встановлення на їх честь пам'ятних знаків.

Держкіно також належить створити три неігрових фільми «про українську символіку незалежної України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: