В АТО знову гаряче. Окупанти стягують сили до лінії фронту

Протягом тижня розвідка виявила 48 фактів порушення Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони, повідомляє Укрінформ.

Протягом тижня розвідка виявила 48 фактів порушення Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони, повідомляє Укрінформ.

«У 15-км зоні (артилерійські системи калібром до 100 мм та танки) – 18 фактів (всього 51 танк, найбільша їх кількість зосереджена у районах населених пунктів Гольмівський, Горлівка, Докучаєвськ, Донецьк, Жабичи, Жданівка, Луганськ, Макіївка, Стаханов, Олександрівка, Ясинувата). У 25-км зоні (артилерійські системи калібру від 100 мм) – 20 фактів (всього понад 57 (на попередньому тижні було 47) артилерійських системи та САУ, переважна частина яких зафіксовані в районах населених пунктів Горлівка, Докучаєвськ, Донецьк, Луганськ, Макіївка, Мінеральне, Олександрівка, Українське, Харцизьк)», - йдеться у повідомленні.

ГУР зазначає, що продовжується повернення до лінії зіткнення реактивних систем залпового вогню. Зокрема, зафіксовано 10 фактів в яких було виявлено 36 одиниць 122-мм РСЗВ "Град" у районах населених пунктів Алмазна, Горлівка, Луганськ, Мала Вергунка, Мінеральне, Польове, Ясинувата.

«З метою приховування фактів порушення Мінських угод, підготовки до активізації бойових дій та ідентифікації російського озброєння і кадрових військовослужбовців, командування російських окупаційних військ перешкоджає діяльності представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», - зазначено у публікації.

Також у розвідці додали: «Росія продовжує постачання озброєння та військової техніки на територію України, у т.ч. безпосередньо до лінії зіткнення. Противник продовжує активно використовувати БПЛА для ведення розвідки позицій сил АТО та корегування вогню артилерії. Загалом за тиждень відмічено задіяння БПЛА на Донецькому, Маріупольському, Волноваському та Новоайдарському напрямках. Загалом, за поточний тиждень відмічено 20 вильотів БПЛА».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: