Виставка «Славські пленери» або картини з Карпат «переїхали» до Львова

DSC_0429

9 червня у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття ювілейної виставки «Славські пленери», де представлено полотна учасників міжнародних художніх пленерів «MAXIM» за останні 3 роки.

9 червня у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття ювілейної виставки «Славські пленери»,  де представлено полотна учасників міжнародних художніх пленерів «MAXIM» за останні 3 роки.

Організаторами цього заходу є Громадська організація Фонд підтримки культури та спорту «Максим», ініціаторами створення якої є родина Ареф'євих.

Слід зазначити, що цьогорічна експозиція картин у палаці мистецтв включає  роботи 48 художників з України, Ізраїлю та Литви. На виставці широко представлені львівська, закарпатська, харківська школи малярства, також свої полотна продемонстрували представники Запоріжжя, Сум, Чернігова, Івано-Франківська та інших куточків України.

Отож, відкриття розпочалося із вітального слова організатора, директора арт-галереї «Mахіm» Оксани Ареф’євої. Високо оцінили картини та подякували родині Ареф’євих за їх діяльність мистецтвознавець Олена Кіс-Федорук та голова Львівської спілки художників Олег Микита.

На захід також завітав земляк, голова Славської селищної ради Ігор Ферин, який побажав успіху та наснаги і відзначив Оксану та Дмитра Ареф’євих пам’ятною подякою.

«Мої колеги добре попрацювали. Експозиція справді насичена, яскрава та різноманітна. Хотів би, щоб представлена виставка не обмежувалися Львовом, а стала «мандруючою» принаймні в межах України», - сказав художник Олексій Поляков.

З вітальним словом виступила голова спілки художників Ізраїлю Анна Зарніцкі.

«Славське перетворилося в зону мистецтва, місце психологічного розвантаження. Я мрію, щоб завдяки таким людям як Оксана і Дмитро в Україні побільшало цих зон максимального комфорту, і ми прославилися нашим осередком мистецтва», - зазначив заслужений художник України Роман Опалинський.

Полотна митців цієї виставки випромінюють свіжість, тепло та затишок, якого часом так не вистачає у сучасному світі.

Зазначаємо, представлена експозиція робіт буде тривати місяць. Вхід вільний.

Ірина Ферин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: