Вагони з львівською деревиною не змогли потрапити до ЄС

У залізничних вагонах, які, згідно з документами, перевозили в ЄС дрова, виявили ділову деревину. Про цеповідомили на сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля, інформує Zaxid.net.

У залізничних вагонах, які, згідно з документами, перевозили в ЄС дрова, виявили ділову деревину. Про це повідомили на сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля, інформує Zaxid.net.

Зараз на закарпатських прикордонних станціях «Чоп» та «Батєве» триває перевірка 169 вагонів із деревиною. У 8 вагонах, які везуть деревину з Львівщини, зафіксували порушення.

«Так, у 8 вагонах, завантажених за документами паливною деревиною (тобто дровами), виявлена частина деревини з кодом 4403 (ділова деревина). Власники деревини: ДП «Бродівське лісове господарство», ДП «Самбірське лісове господарство», ДП «Сколівське лісове господарство», ДП «Славське лісове господарство». Митне оформлення вантажу здійснювала Львівська митниця», – йдеться у повідомленні Геннадія Москаля.

Голова Закарпатської облдержадміністрації звернувся до Державної фіскальної служби з проханням анулювати підприємствам-порушникам документи на митне оформлення лісоматеріалів. Також Геннадій Москаль закликав Державне агентство лісових ресурсів відкликати оформлені з порушеннями вагони зі станцій «Чоп» та «Батєве».

Зазначимо, що раніше у Ходорові завдяки громадським активістам поліція затримала 53 вагони контрабандної деревини, яку мали експортувати до Румунії. Згодом подібна ситуація сталася і на станції «Клепарів» у Львові, коли громадські активісти заблокували майже 200 вагонів з лісом.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав десятирічний мораторій на експорт будь-якої деревини, окрім сосни, закордон, оскільки це дасть змогу направити сировину на підприємства України, створити нові робочі місця, забезпечити значні наповнення бюджету держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: