Європейський Союз перебуває на порозі розпаду

Референдуму щодо членства Великобританії у ЄС та вибори мера Риму запустять процес дезінтеграції Євросоюзу. Таку думку в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera висловив лідер партії незалежності Об’єднаного королівства Найджел Фараж, передає Reuters, пише Укрінформ.

Референдуму щодо членства Великобританії у ЄС та вибори мера Риму запустять процес дезінтеграції Євросоюзу. Таку думку в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera висловив лідер партії незалежності Об’єднаного королівства Найджел Фараж, передає Reuters, пише Укрінформ.

«19 червня мером Риму стане кандидат від «Руху 5 зірок», який змінить Італію. 23 червня Британія покине ЄС та змінить Європу. Ми запустимо ефект доміно. Після нас інші північні європейські країни, починаючи із Данії, теж почнуть відколюватися. ЄС стоїть на порозі розпаду на кілька шматків», - сказав Фараж.

На його переконання прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон повинен піти у відставку навіть, якщо британці із невеликою перевагою проголосують за збереження членства країни у ЄС. «Ми не можемо програти цей референдум…він спровокує Великий Вибух у британській політиці: зміни торкнуться усіх», - зазначив політик.

Він додав, що «зруйнує стару Європу» разом із Беппе Грілло, лідером євроскептичної італійської партії «Рух 5 зірок».

Reuters нагадує, що місцеві вибори, перший тур яких пройшов у Італії минулої неділі, вивели в лідери мерських перегонів у Римі кандидата він «Руху 5 зірок» Вірджинію Раджі. У другому турі, запланованому на 19 червня вона змагатиметься із кандидатом від правлячої Демократичної партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: