Львівський виконком погодив висновок для кредиту на станцію переробки мулу

Виконавчий комітет Львівської міськради надав висновок щодо доцільності залучення Львівським міським комунальним підприємством «Львівводоканал» кредиту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для реалізації проекту реконструкції очисних споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у Львові.

Згідно висновку будівництво станції з виробництва біогазу зменшить кількість мулу, і при термофільних температурах відбуватиметься краще обеззаражування мулу. А після зброджування його можна буде використовувати як добриво, можна буде висушувати, спалювати або покривати ним сміттєзвалища і шахти тощо.

Сума кредиту становить 5 мільйонів євро на строк 10 років з пільговим періодом три роки після підписання кредитного договору. Маржа – 6,0 % на рік, з можливістю зниження або підвищення залежно від кредитного рейтингу міста і параметрів Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» щодо рівня тарифів та фінансових показників, прийнятних для Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), але не нижче ніж 3,75 %.

Крім цього «Львівводоканал» планує отримати 15 мільйонів євро кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, 7,5 мільйонів євро грантових коштів та місцевого внеску у розмірі 4 мільйони євро. Проект є другим кроком з модернізації очистки каналізаційних стоків у Львові. Перша модернізація проводилася у 2003-2006 роках і фінансувалася з грантових коштів, кредиту Світового банку, а також коштів Львівводоканалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: