Україна-Німеччина: програли битву, але не війну (ФОТО)

Germany v Ukraine - Group C: UEFA Euro 2016

Збірна України поступилась у стартову матчі Євро-2016 національній команді Німеччини.

Перед матчем збірній України одноголосно відвели роль аутсайдера. Нічого дивного. Суперник – Збірна Німеччини, один з фаворитів не тільки цього поєдинку, а й цілого турніру, в той час, як для нашої команди це всього лише друга участь на Євро, і лише вперше ми пробилися туди власними силами. Статус андердога – не вирок, а деколи навпаки – можливість зняти напругу, результат не тисне і можна зіграти в свою гру. Логіка проста: програли – не біда, виграли – герої. Але апетит приходить під час їжі. Наприкінці другого тайму не можливо було стримати розчарування, не зважаючи, що суперником були діючі чемпіони світу.

Фоменко здивував стартовим складом. Головний тренер команди зробив ставку на Коваленка, а не Гармаша, тобто, на більш атакувальний і творчий футбол. Перша атака за нами – Коноплянка вже в дебюті змусив працювати Нойєра, який парирував гармату Євгена. Відразу з’явилась надія і впевненість – Україна не хлопчики для побиття. На жаль, дуже швидко вона почала згасати. Ракицький збиває Мюллера, Кроос робить прицільний навіс, Сидорчук програє верхову дуель Мустафі і той головою вколочує м’яч у дев’ятку – П’ятов проводжає сферу тільки поглядом. До честі українських гравців, ноги у них не затремтіли перед іменитим суперником. Нойєр, який сподівався, що біля власних воріт попиватиме баварське пиво, мабуть, був глибоко здивований.

Ukraine's coach Mikhail Fomenko gestures during the Euro 2016 group C football match between Germany and Ukraine at the Stade Pierre Mauroy in Villeneuve-d'Ascq near Lille on June 12, 2016. / AFP / PATRIK STOLLARZ (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images)

Ukraine's coach Mikhail Fomenko

Розслабитись не давав навіть Хачеріді, який міг зрівнювати рахунок ударом головою. Згодом безсилим був навіть Мануель, але йому на допомогу прийшов Боатенг, який виніс м’яч з лінії воріт після невпевненого удару Коноплянки. Через 45 хвилин матчу Україна своєю грою заслужила на овації, одна біда – ми горіли 1:0. Свисток на перерву пішов на користь Бундестім. Ми втратили той запал, моменти з’являлися вкрай рідко, натомість німці побудували зручну для себе гру – остаточно закрили Коноплянку і Ярмоленка, і взяли матч під свій контроль. До речі, ще перед матчем наставник Німеччини Йоахім Льов говорив, що закрити українських вінгерів – головне завдання. Якщо Коноплянка ще час від часу намагався загострити гру, то Ярмоленко практично не потрапляв у об’єктиви камер.

В другому таймі конструктив пропав, а з ними й моменти. Зозуля й у першому таймі не особливо виділявся, а в другому й поготів. Не змінив картини й Селезньов, який вийшов на заміну, а молодого Зінченка, який також з’явився в другій половині зустрічі швидко з’їли опорні хави «чорно-білих». Попри це, надія повністю не вмерла – перевага німців залишалась мінімальною. Але фінальний штурм українців став фатальним – німці перехопили м’яч, Озіл вибіг в контратаку і віддав зрячий пас на вільного Швайнштайгера, який розстріляв П’ятова – 2:0!

Україна програла битву, але не війну. Хоч і 0:2 це поки найбільша поразка на цьому форумі, Україна залишила приємне враження і заслужила на свою порцію позитивних відгуків. Віриться, що все ще попереду. Зрештою, ще перед турніром було зрозуміло, що путівка в плей-офф розігруватиметься в матчах з північноірландцями та поляками, тому попри прикру поразку, в майбутнє можна дивитись з оптимізмом.

Наступний матч з північноірландцями – 16 червня. Острів’яни сьогодні поступились полякам, не показавши при цьому яскравої гри, проте підтвердили свій статус непростої команди. Їхній козир – захист. Грати першим номером це не завжди зручна позиція для побудови тактики нашої команди. Однак, якщо наша збірна зіграє, як сьогодні, то є всі шанси взяти перші три очки, і їх потрібно брати, адже шансу на помилку стає все менше.

Олег ТЕЛЮК

Фото: офіційний сайт УЄФА

Німеччина - Україна 2:0

Голи: Мустафі, 19, Швайнштайгер, 90 + 1

Німеччина: Нойєр,  Хьоведес, Боатенг, Мустафі, Гектор, Хедіра, Кроос, Мюллер, Озіл, Дракслер (Шюррле, 78), Гьотце (Швайнштайгер, 90)

Україна: П'ятов, Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Сидорчук, Степаненко, Ярмоленко, Коваленко (Зінченко, 74), Коноплянка, Зозуля (Селезньов, 66)

Попередження: Коноплянка

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: