За минулу добу 12 українських військовослужбовців дістали поранення в зоні АТО

атовці

Протягом минулої доби, 11 червня, 12 українських військовослужбовців були поранені, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Про це інформує Інтерфакс.
«За минулу добу, на щастя, загиблих українських військових не було, проте 12 наших бійців були поранені», - сказав Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві.
«Зокрема, п'ятеро бійців дістали поранень поблизу шахти «Бутівка», причому троє з них - внаслідок ворожого артилерійського обстрілу, а двоє хлопців були поранені внаслідок вибуху гранати... Також п'ятеро бійців були поранені поблизу Новотроїцького через мінометний обстріл із боку противника. Один боєць був поранений біля Красногорівки внаслідок гранатометного вогню. І ще один військовослужбовець дістав поранень поблизу населеного пункту Майорськ – також внаслідок мінометного і гранатометного обстрілу з боку бойовиків», - уточнив він.
За словами Олександр Мотузяника, інформація про загибель чотирьох українських військовослужбовців в Авдіївці в ніч на неділю, про що повідомили в батальйоні "Київ-1" і в організації "Карпатська Січ", наразі перевіряється.
Спікер АП повідомив, що на луганському напрямку незаконні збройні формування зосередили свій вогонь по українських позиціях близько Новоолександрівки. "Бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети, а також зробили один снайперський обстріл. Ще одна провокація була зафіксована поблизу Новозванівки", - сказав він.
На донецькому напрямку, за словами О.Мотузяника, бойовики активно застосовують мінометні та артилерійські установки в порушення Мінських домовленостей. «Найбільше ворог випустив 576 мінометних мін і 226 артснарядів. Найгарячішими точками залишаються Авдіївська промзона, район Горлівки та село Луганське на Світлодарській дузі. Крім важкого озброєння, бойовики вели вогонь із БМП, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», - розповів він.
За словами спікера АП, в Авдіївці внаслідок обстрілу бойовиків була поранена дитина. Українські військові вчасно госпіталізували хлопчика і наразі його життю нічого не загрожує.
На маріупольському напрямку триває протистояння поблизу Красногорівки і Мар'їнки, де бойовики застосовують міномети, розповів Мотузяник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: