До Львова їде Державний Секретар Ватикану

11q

Упродовж 15-20 червня Державний Секретар Ватикану, кардинал П'єтро Паролін з офіційним візитом відвідає Україну. Одне із міст, куди завітає високопоставлений гість – Львів. Тут кардинал проведе кілька офіційних зустрічей як з чиновниками, так і з семінаристами духовних семінарій, передає кореспондент Дивись.info.

«У цьому році святкуємо 25 років відновлення структури Католицької Церкви на Україні. Її відновив Папа Іван Павло ІІ. А також святкуємо 15-ту річницю його присутності, його паломництва на Україну і у Львові. Тішимося, що будемо цю річницю святкувати разом з Державним Секретарем Ватикану П'єтро Пароліні, який хоче відвідати Україну », - розповідає митрополит  Мечислав Мокшицький.

Візит цього державного секретаря Ватикану є також пов'язаний з гуманітарною допомогою, яку хоче передати на Україну Папа Франциск. Це дуже важливий жест, бо  у світі не так багато говорять про війну, яка відбувається на Сході України, кажуть львівські священики. І ця увага папи Франциска ще раз змусить мешканців Європи задуматися над тим, як допомогти нашій державі і не залишати її сам-на-сам з цією великою проблемою.

Прибуде секретар Ватикану до Києва вже 15 червня. Після цього він завітає ще до Запорожжя. До Львова ж приїде  у суботу, 18 червня. У нашому місті він зустрінеться з головою обласної державної адміністрації, з міським очільником та духовенством. Побуває і на освяченні території, де буде зведений новий римсько-католицький храм на честь святого Йоана Павла ІІ.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: