Гройсман підписав постанову про створення 20 мобільних груп із виявлення порушень на митниці

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у понеділок підписав прийняту Кабінетом Міністрів постанову про створення 20 мобільних груп із запобігання та виявлення порушень на митниці, інформує Інтерфакс.
Як повідомила в понеділок прес-служба Кабміну, до складу мобільних груп увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.
«Координацію їхньої роботи покладено на міжвідомчий цільової центр, який буде працювати при ДФС. Мобільні групи отримають безперешкодний доступ до всіх зон митного контролю та транспортних сполучень перетину кордону, зокрема в аеропортах і портах. Крім того, вся робота цих груп передбачає повну фото- і відеофіксацію, що дасть змогу уникнути зловживань», - сказано в повідомленні.
Зазначено, що в постанові визначено матеріально-технічне забезпечення роботи міжвідомчої цільового центру й мобільних груп, що дасть змогу «забезпечити належну оперативність роботи груп і знизить ризики корупційних впливів».
Передбачено, що робота груп буде фінансуватися за рахунок перерозподілу коштів, виділених у бюджеті на утримання ДФС.
Також повідомляється, що окремою постановою, підписаним також у понеділок, Кабінет Міністрів України затвердив порядок здійснення фото- і відеофіксації митних формальностей, що проводяться контролюючими органами.
«Обов'язкова відеофіксація є ще одним засобом запобігання контрабанді та зловживань з боку контролюючих органів на митниці», - сказано в повідомленні Кабміну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: