Ймовірне призначення нового прокурора може спричинити на Львівщині скандал

1307708

Ймовірне призначення прокурором Львівщини Юрія Квятківського може спричинити на Львівщині черговий скандал, який останніми роками уже супроводжує призначення нових прокурорів області, зокрема і чинного наразі прокурора Віталія Мякішева.

Нагадаємо, тоді громадські активісти зірвали його представлення, мотивуючи це непрозорістю призначення і називаючи його «парашутистом Шокіна». Зараз, попри те що Шокіна уже немає на посаді схема призначення не змінилася. З громадськістю, як того весь час вимагали активісти ніхто нічого не обговорював.

Крім цього, безліч запитань може викликати і сама фігура потенційного прокурора. У ЗМІ та соцмережах є низка повідомлень, які виставляють постать Юрія Квятківського у м’яко кажучи непривабливому світлі. Для початку досить буде сказати, що родина прокурора задекларувала цілий автопарк у складі семи автомобілів. У більшості це не престижні і не дуже нові авто, але кількість все одно справляє враження.

Так згідно декларації поданої у 2015 році сам прокурор володів трьома автівками: KIA Sorento 2012 року випуску, Reno Kangoo 2000 року та УАЗ 3303 1990 року. Родина, яка складається з дружини, дочки та сина задекларувала Chevrolet Aveo 2008 року випуску, Hyundai Tucson 2012 року, Nissan Leaf Е 2012 року та Volkswagen Golf  2014 року.   Родині належить дві земельні ділянки  - 2 і 0,13 га, особняк (307 кв. м), квартира (85 кв. м), а також «інша нерухомість» (937 кв. м).

У ЗМІ на адресу Юрія Квятківського лунали досить серйозні звинувачення. Так, наприклад, була оприлюднена інформація, що працюючи у київській міліції, він «кришував» бізнес по вивозу забрудненої радіацією деревини та металобрухту з Чорнобильської зони. Наступне серйозне звинувачення стосувалося уже роботи на посаді прокурора Луганщини, буцімто він закрив гучну справу щодо спроби розпилу 387 мільйонів гривень, що виділялись з держбюджету для «ремонту доріг».

Враховуючи такі дані потенційному новому прокурору Львівщини можуть влаштувати «теплий прийом». Нагадуємо, як стало відомо ІА Дивись.info з власних джерел, у найближчі дні на Львівщині зміниться очільник облпрокуратури. Офіційно таку «ротацію» нам не підтвердили. «Ширяться чутки про те, що на цьому тижні може бути  представлення нового прокурора, але офіційно нас не повідомляли про те, що Віталій Мякішев звільнений і призначений новий прокурор. Такого немає» – сказала у коментарі ІА Дивись.info прес-секретар прокуратури Львівської області Мар’яна Гайовська.

Детальніше читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: