Нацгвардієць здавав у ломбард військове майно

Військова прокуратура Київського гарнізону направила до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця – начальника речового сховища з військової частини Нацгвардії, який таємно виносив з військової частини майно та здавав його під заставу у ломбард.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.  

Для реалізації свого злочинного умислу військовий просив своїх співслужбовців здавати у кредитну установу речі військової частини – альпіністське спорядження, бесідки, мотузки, спускові пристрої тощо. Він їх запевняв, що усі речі належать йому і вже не потрібні.

Таким чином, упродовж червня-серпня минулого року він наніс збитків військовій частині на загальну суму 78 тисяч гривень. Завдяки реагуванню військової прокуратури збитки відшкодовані в повному обсязі.

Молодшого сержанта судитимуть за ч.3 ст.410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).  Йому загрожує покарання від 5 до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: