51 і не хуліган. Що відомо про англійського фаната, який впав у кому після Марселя

nintchdbpict000243992965

У вболівальника збірної Англії Ендрю Баче, який впав у кому після удару по голові під час зіткнення з російськими футбольними фанатами в Марселі, наступила смерть мозку. Його згадують як простого роботягу, який працював водієм і любив футбол, а на його лікування всього за два дні встигли зібрати 15 тисяч фунтів.

51-річний Ендрю Баче (Andrew Bache) з Портсмута отримав серйозну травму під час зіткнень фанатів збірних Росії і Англії в Марселі 11 червня, перед початком футбольного матчу «Росія-Англія» у рамках Євро-2016.

mar1

На відео з місця подій, на дев'ятій хвилині, видно, як інші фанати знаходять Ендрю, непритомного на вулиці.

https://www.youtube.com/watch?v=yIKjl1J2X2M

Ендрю з важкою черепно-мозковою травмою в той же день доставили в реанімацію, де чоловік впав у кому. Він отримав сильний удар по голові, ймовірно металевим предметом. Видання The Sun пише, що чоловік намагався втекти, але натовп його наздогнала.

«Його спіймали і били по голові молотком або залізним ломом, чотири або п'ять разів», - розповідає анонімний очевидець.

Ендрю Баче, якого кликали всі Пепе, працював водієм доставки в компанії Tesco, яка займається продажем продуктів і товарів для будинку. Його 26-річний син Гаррі мешкає і працює в Австралії і приїхав до Марселя після звісток про батька.

«Йому 51, і він не хуліган. Що це за людина, яка здатна зробити таке з іншим?», - коментує син.

Власник бару, в який Ендрю любив зайти після роботи, розповідає, що чоловік був дуже доброзичливим, всі його знали, і Ендрю ніколи не пив багато.

«Він заходив випити пару раз в тиждень. Всі вважали його своїм хлопцем і хорошим клієнтом. Міг випити пару келихів пива, але не більше. Всі його знають, він дуже доброзичливий і не став би шукати неприємностей», - розповідає власник бару Дев Веарнс.

Крейг Лайонс, один з англійських фанатів, знайшов непритомного Ендрю, і тільки після його закликів чоловікові стали допомагати. Крейг вкрай незадоволений діями французької поліції, про що написав у своєму фейсбуці.

«Здавалося, вони здатні тільки випускати сльозогінний газ, який діяв не тільки на декількох порушників порядку, але і поширювався навколо і турбував невинних людей. Але це були дрібниці порівняно з дикими атаками близько 300-400 російських підступних тварин, свідками яких ми стали», - написав фанат.

fanatyi-600x247

Кампанія зі збору грошей на лікування, яка всього за два дні зібрала понад 15 тисяч фунтів стерлінгів, люди, які знали і не знали Ендрю, жертвують гроші і пишуть слова підтримки.

- Бачив тебе на днях, Пеп, щасливого як завжди. Всі думки і надії на те, щоб наш веселий Пепе повернувся з Франції.
- Видужуй швидше!
- Жахливі сцени з Франції, бажаємо тобі всього найкращого!
- Я був тоді на площі, було страшно, дуже тривожно. Це міг бути я або хтось із моїх друзів. Я бачив Енді на матчах і раніше, я знав його, і сподіваюся побачити його знову, видужуй швидше!

Брат Ендрю Дін розповів DailyMail, що поліція змогла пізнати особи нападників і зараз їх шукають для подальшого слідства. Посол Генконсульства Росії у Франції заявив, що в Ендрю Баче констатована смерть мозку. У зв'язку з цим автобус з російськими вболівальниками, який вранці був затриманий на шляху з Канн в Лілль, де відбудеться наступний матч збірної Росії, заарештований на 24 години і буде доставлений в Марсель.

«Сьогодні в Марселі будуть проведені слідчі дії. Проходитиме процес упізнання, оскільки стан англійського вболівальника різко погіршився. Наскільки нам відомо, за інформацією французьких колег, у нього констатована смерть головного мозку, в зв'язку з цим проходять слідчі дії», - повідомив Данило Болтакс.

Масові заворушення в Марселі тривали 11 червня, коли фанати збірних Росії і Англії влаштували бійки на вулицях міста до початку матчу між збірними і на стадіоні після його закінчення. Всього в бійках постраждали 35 осіб, серед них п'ятеро росіян.

Нагадаємо, що УЄФА оштрафувала російську збірну на 150 тисяч євро і заявила про дискваліфікацію команди, якщо фанати знову влаштують безлади на стадіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: