НАБУ нардепу Онищенку «шиє» «розкрадання в особливо великих розмірах»

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявляє, що підготував і вже передав генеральному прокурору Юрію Луценку матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт з народного депутата групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявляє, що підготував і вже передав генеральному прокурору Юрію Луценку матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт з народного депутата групи «Воля народу» Олександра Онищенка, передає Інтерфакс.

«Сьогодні вранці за результатами цього розслідування мною як процесуальним керівником у провадженні було підготовлено, направлено і вже о 9:45 доставлено в приймальню генпрокурора подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Онищенка», - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Він пояснив, що подання на дачу згоди про притягнення до відповідальності О.Онищенка підготовлено в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання у реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, Назар Холодницький зазначив, що слідство має матеріалами, згідно з якими Олександр Онищенко є організатором цієї злочинної схеми.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що, за інкримінованими Онищенку статтями, народному депутату може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.

«Це розкрадання в особливо великих розмірах. Найважча санкція - від 7 до 12 років», - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Крім того, за словами Ситника, в разі надання згоди на притягнення Онищенка до відповідальності йому буде також інкримінуватиметься створення злочинної організації.

Нагадаємо, Олександр Онищенко – український політик, бізнесмен та спортсмен, народний депутат України VII і VIII, президент Федерації кінного спорту України, президент благодійного фонду «Родина», засновник Міжнародної меценатської організації «TOP Ukraine».

Крім приватної компанії «Пласт», Онищенко має інтереси в низці спільних підприємств з ПАТ «Укргазвидобування» - ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Карпатнадраінвест» і ТОВ «Фірма Хас», «Природні ресурси +», які, за даними Державної фіскальної служби, не заплатили в 2015-му 1,4 млрд гривень ренти. Компанії оформляли розстрочку боргу, але все одно не платили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: