У Львові на площі Музейній з'явились райські яблуні та катальпи

1

Площу Музейну у Львові озеленили. Цими вихідними тут висадили 2 25-річні платани, 7 катальп, 2 райські яблуні та 1 сакуру.

Лише останню висадили прямо в грунт, решту ж дерев – у мобільні дерев’яні контейнери, які дозволяють здійснювати висадку там, де не дозволяють комунікації чи археологи.

Ініціювали висадку працівники міського управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури, які організували тематичний воркшоп спільно із власником розсадника «Клубу рослин» Назаром Зіньком.

Воркшоп, що проходив в рамках Майстерні міста, мав на меті продемонструвати, як можна озеленити громадський простір модульним способом.

Як відзначають організатори, висадка в контейнерах дозволяє тестувати екзотичні дерева, експериментувати та, зрештою, озеленювати громадський простір у разі, якщо інших варіантів немає. Однак, важливо відзначити, що деякі дерева, висаджені таким способом, слід прибирати на зиму у закрите приміщення або ж бути готовим щороку висаджувати нові.

Озеленення площі Музейної стало можливим завдяки підтримці компанії Intertop в рамках проекту «Я за чисте життя» та Львівської свічкової мануфактури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: