У Стрию власник підстанції неправомірно відключив світло мешканцям

13-14 червня по кілька годин без світла перебували споживачі ПАТ «Львівобленерго» у трьох новобудовах на 285 квартир у місті Стрию по вул. Багряного, 9, 11 та вул. Басараб, 16.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Львівобленерго».

В повідомленні йдеться, що новий власник трансформаторної підстанції №180 Годзінець В. М. неправомірно відключив світло мешканцям, який придбав цю підстанцію у забудовника — ТзОВ «Стрийбудмонтаж».

Годзінець В. М. придбав трансформаторну підстанцію №180, до якої приєднані в установленому законом порядку споживачі у житлових будинках по вулицях Багряного та Басараб у м.Стрию. Відповідно, згідно з чинним законодавством України новий власник взяв на себе зобов’язання забезпечити передачу електричної енергії через свої мережі.

Згідно з п.п. 1.7., 2 Правил користування електричною енергією (затверджені Постановою НКРЕ від 31.07.1996 №28, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 02.08.1996 за №417/1442 (із змінами), електропередавальна організація, що здійснює діяльність на закріпленій території, зобов’язана врегулювати відносини з власниками електричних мереж, що передають електричну енергію іншим суб’єктам господарювання.

Відповідно, ПАТ «Львівобленерго» наполягає на врегулюванні взаємовідносин в частині передачі електричної енергії субспоживачам шляхом укладання договору про спільне використання технологічних електричних мереж з власником мереж —  Годзінцем В.М., відповідно до чинного законодавства України.

Водночас ПАТ «Львівобленерго» звернулось до Стрийської міськради з проханням посприяти у вирішенні цього проблемного питання, а також готує звернення в правоохоронні органи з приводу неправомірного відключення споживачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: