Україна добивається, щоб матері і дружини могли провідати рідних, які є заручниками на окупованому Донбасі

За півмісяця по позиціях сил АТО було випущено 3340 мін та артснарядів. Україна вимагає негайного розслідування.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«На жаль, ситуація з безпекою на Донбасі не поліпшується, навпаки - радикально погіршується. З 1 по 15 червня 2016 з позиціями ЗСУ випущено 3340 мін і артснарядів, в тому числі і великих калібрів, заборонених Мінській угоді. Бойові дії продовжують руйнувати інфраструктуру Донецької і Луганської областей, зокрема і тільки що відновлені об'єкти залізниці», – пише Дарка Оліфер.

За її словами, представники ОРДЛО як і раніше обстрілюють населені пункти - сьогодні вночі під вогнем була Красногорівка.

У зв'язку з цим Україна запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілу. Така задача підгрупи з безпеки спільно з представниками СЦКК.

«На засіданні підгрупи з гуманітарних питань України жорстко поставила питання про звільнення заручників - як тих, хто перебувати на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують в Росії. Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення в форматі «25 на 50». Українська сторона вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місцезнаходження наших людей - це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб», – зазначила прес-секретар Кучми.

Вона додала, що крім того, Україна ініціювала проведення на непідконтрольною Києву частини Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли провідати своїх рідних, які перебувають в заручниках на території ОРДЛО. Таке відвідування може статися по егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Питання звільнення незаконно утримуваних осіб - найбільш чутливий і складний, але ми продовжуємо цю роботу і наполягаємо на тому, щоб люди змогли повернутися додому, до своїх близькими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: