В Україні ще один банк став банкрутом

ПАТ «Класикбанк» віднесено до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомили в НБУ.

14 червня 2016 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 67-рш/БТ про віднесення ПАТ «Класикбанк» до категорії неплатоспроможних. Підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту віднесення до категорії проблемних.

ПАТ «Класикбанк» було віднесено до категорії проблемних в грудні 2015 року у зв’язку з непрозорою структурою власності.

1 квітня банк повідомив регулятора, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними утримувачами на користь Сергія Думчева, колишнього голови наглядової ради ПАТ «КБ «Преміум».

Заявлений бенефіціар банку не надавав пакет документів для погодження набутої істотної участі. Також банк та власник не змогли реалізувати альтернативне вирішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

Оскільки протягом строку, установленого законом, структура власності банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: