Водіїв, які через черги не покинули України, не штрафуватимуть

PM93image001

У зв’язку із чергами, які утворилися на пунктах пропуску на кордоні з Польщею українські митники не штрафуватимуть водіїв авто на іноземній реєстрації, які протермінували перебування транспортного засобу на території України на одну добу.

Про це сьогодні, 15 червня, під час прес-конференції повідомив в.о. начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало.
Шокало запевнив, що посадовці Львівської митниці проводять процедури на кордоні з Польщею максимально якісно і швидко. Оформлені транспортні засоби чекають на нейтральні смузі, щоб заїхати на території Республіки Польща.
«Саме тому у разі протермінування на одну добу виїзду транспортних засобів на іноземній реєстрації, які мають покинути територію України у п’ятиденний термін, буде розглядатися питання не про застосування штрафу, а про попередження. Таким чином люди уникнуть штрафних санкцій, передбачених Митним кодексом України», – заявив Володимир Шокало.
«Сьогодні більшість транспортних засобів у чергах на пунктах пропуску – це авто з тимчасовим перебуванням на території України, які повинні у п’ятиденний термін покинути країну. Оскільки ми не можемо на місці внести зміни у чинне законодавство, але, вважаємо, що сьогодні виникли обставини, які не залежать від людей і від їхнього бажання, тому Львівська митниця у разі допущення такими людьми порушення не буде на них накладати штрафні санкції, а попереджатиме», – уточнив голова Львівської ОДА Олег Синютка.
За його словами, у двотижневий термін – до 1 липня – повинна врегулюватись ситуація з польської сторони.
«У цей термін ми повторно звернемося (до керівництва українських та польських прикордонних служб, – ред.) стосовно можливості для таких автомобілів без заїзду на територію сусідньої держави проходити митний і прикордонний контроль, і повертатися на територію України», – повідомив Синютка.
Водночас Шокало уточнив, що йдеться про випадки, коли людина стоїть у черзі і не встигла у п’ятиденний термін виїхати з України.
«Тобто, коли вона протермінувала на годину-дві чи на 20 годин. У такому випадку буде застосовано попередження. Якщо попередження застосовувати для всіх, то люди перестануть їхати і почнуть зловживати», – пояснив очільник Львівської митниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: