Без кадрової революції та з купою запитань, — експерти про нового прокурора Львівщини

1307708

Сьогодні у Львові представлять нового прокурора області. Про те, що це — традиційна ротація чи політичний акт, і чого нам очікувати від новог прокурора, ІА Дивись.info розпитала у політологів, правників та активістів.

Сьогодні у Львові представлять нового прокурора області. Про те, що це — традиційна ротація чи політичний акт, і чого нам очікувати від новог прокурора, ІА Дивись.info розпитала у політологів, правників та активістів.

13457611_1743518005932719_1520773469_nАнатолій Романюк, політолог

Ми всі говоримо про необхідність реформ, зокрема і прокуратури. Призначення нового генпрокурора передбачає зокрема, що нове керівництво буде змінювати ту ситуацію, яка склалася у прокуратурі протягом тривалого часу. Тому я вважаю, що призначення нових керівників обласних прокуратур слід розглядати в тому контексті, що новий генпрокурор намагається вибудувати систему керованості прокураторою і систему змін які мають наступити у прокуратурі. Я б не пов’язував це призначення з ситуацією, яка склалася у Львові. Так можна було б говорити, якби це призначення було єдиним. Але ми бачимо із заяв генпрокурора, що мова йде про досить суттєві зміни в керівних органах прокуратури по цілій Україні.

13459678_1743518015932718_583335984_nОлег Радик, громадський активіст

Влада знову стає на старі граблі. Ми тільки читаємо в інтернеті про це призначення і про цього «парашутиста», який не має жодної прив’язки до Львівщини. Наше середовище поки що ніяких акцій протесту влаштовувати не буде, бо це може бути використано силами, які захочуть поставити собі «ручного» прокурора, але будемо знайомитися не тільки з його біографією а й з його майном і задамо йому купу незручних питань. Але свою незгоду з такою процедурою призначення я висловлюю абсолютно. На жаль це вже ні на що не впливає. Влада реагує хіба що на захоплення приміщень, бійки. Цього ми в даний момент робити не хочемо а влада тим користається. Поки що будемо моніторити ситуацію.

13435858_1743518045932715_1166731228_nЮлій Рудницький, юрист

Призначення прокурора області є в кадрових повноваженнях генпрокурора. Зараз складно визначати доцільність цього призначення, певні висновки можна буде робити вже за результатами роботи. Місцеві прокуратур області працюють в штатному режимі з тими самими керівниками, в області аналогічна ситуація, тому в мене є сумніви, що це призначення вплине на роботу прокуратури найближчим часом. Зараз ми не бачимо якоїсь кадрової революції – це лише зміна певної посадової особи. Всі місцеві прокуратури області очолюють люди, які працювали до того, тобто люди з системи. Для того, щоб здійснити кадрову революцію, треба робити публічні конкурси. Не думаю що кадрова революція відбудеться, швидше за все будуть якісь точкові призначення.

Як раніше повідомляла Іа Дивись.info, генпрокурор Юрій Луценко вирішив змінити прокурора Львівської області. За нашою інформацією, новинм прокурором Львівщини буде Юрій Квятківський, чинний прокурор Луганської області. Про те, чи відомий Квятківський, читайте тут.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: