Гройсман з Байденом обговорили ситуацію на Донбасі

29030

Вчора прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та віце-президент США зустрілися у Білому домі аби обговорити просування реформ та подальшу підтримку України в контексті російської агресії, передає Інтерфакс.

Прем'єр-міністр поінформував про пріоритети роботи уряду і перші кроки на шляху необхідних змін. Зокрема, уряд ввів ринкову ціну на газ, продовжує дерегуляції і конкурсне призначення керівників державних підприємств, а також початок реформи державної служби. Крім того, в Україні було розпочато судову реформу після прийняття змін до Конституції щодо правосуддя.

«У найближчій перспективі Україна буде всередині змінюватися, і ця зміна буде відзначатися на рівні життя громадян», - зазначив Гройсман.

Також серед головних завдань - забезпечення макроекономічної стабільності, створення сприятливого бізнес-клімату, посилення боротьби з корупцією і забезпечення енергоефективності, повідомив прем'єр-міністр.

За його словами, разом з Джо Байденом вони також обговорили ситуацію на Донбасі і стан виконання Мінських домовленостей. Володимир Гройсман наголосив на необхідності збереження санкцій щодо Російської Федерації: «Весь цивілізований світ має бути об'єднаним, щоб агресор відмовився від своїх планів зневаги міжнародним правом, територіальної цілісності і світовими цінностями».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: