Луценко обіцяє «гаряче літо»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ставить перед підлеглими завдання зловити «велику рибу». Про це він заявив під час прес-конференції у Львові.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ставить перед підлеглими завдання зловити «велику рибу».

Про це він заявив під час прес-конференції у Львові, повідомляє ІА Дивись.info.

«Я цілком свідомий, що це ключове завдання, яке очікує від нас суспільство. Така "рибалка" в Києві вже розпочалась. Лише за 10 днів спеціальна група військової прокуратури затримала вже двох осіб, і це не кінець. Ці люди заарештовані, їм визначена судом застава у розмірі 100 і 200 мільйонів гривень», - заявив Юрій Луценко.

Він також розповів про перевірку діяльності «Укргазвидобування»

«Учора прокурор спеціальної антикорупційної прокуратури Холодницький поклав мені на стіл документи щодо притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка, пов’язаного з низкою підприємств, які розкрадали майно «Украгазвибодування» в особливо великих розмірах. За матеріалами розслідування йдеться про 1,5 мільярдів гривень щорічно. Діяла злочинна група, яка завдавала збитків за рік до 40 мільярдів гривень. Це в десять разів більше, ніж всі капітальні вкладення на території України» - повідомив генпрокурор .

За словами Юрія Луценка Онищенко зараз перебуває в Ніцці, де святкує свій день народження.

Водночас Юрій Луценко обіцяє «гаряче літо».

«Є важливий нюанс - у нас іде  полювання не за персонами, а за організаціями. Країна потребує не лише  ловити велику рибу, але ловити організації великих риб. Так одне з великих підприємств, яке займається зерном, розкрадалося з часів Януковича на колосальні суми в декількасот мільйонів доларів. Після революції менеджмент цієї компанії очолили представники «Свободи». Розміри розкрадання були менші, але схема та ж сама. Після парламентських виборів менеджмент очолили представників «Самопомочі». Суми менші, але схема та ж сама. Це мене наводить на приклад того, що ми маємо виривати мафію з корінням, а не лише ловити керівників мафії. У нас в країні дуже багато мафій, але є лише одна недоторканна – прокурорська. Прокурор ніколи не сідав у цій країні навіть якщо вбивав. Цей час закінчився. Ми чистимо себе, але так само перейдемо в наступ на інших», - заявив Юрій Луценко.

Водночас він  визнав, що ризикує своєю політичною кар’єрою» - зазначив Юрій Луценко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: