У Львові три тисячі дітей не потраплять у садочки

Цього року, згідно з електронною реєстрацією, до садочків Львова мають прийти близько 9 тисяч дітей. Але приймуть до садочків лише близько шести тисяч.

Про це сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна.

«Ми ще не знаємо, скільки шестиліток, які відвідують садочок, підуть до школи, а скільки залишиться. Впродовж останніх трьох років я помітила, що збільшується кількість шестиліток, яких батьки залишають в садочку ще на рік. Тому ми не маємо можливості відкрити молодшу групу. Але набираємо п'ятиліток», - пояснює вона.

Зараз керівник департаменту міськради прогнозує, що близько 1200 дітей шестирічного віку залишаться в садочоках. А це – сорок повноцінних дитсадочкових груп.

За її словами, зараз до львівських садочків ходять понад 26 тисяч дітей. Причому, 99 відсотків п'ятиліток охоплено дошкільним вихованням. Цю проблему вдалося вирішити, коли при школах та садках почали відкривати групи короткотривалого перебування. А ось триліткам місць у садочках не вистачає.

Галина Слічна повідомила, що зараз у Львові діє електронна черга. Але заздалегідь, ще до народження дитини, записуватися  в чергу не можна.

«Якщо дитина народилася в 2015 році, то зареєструвати її в черзі можна з січня 2016 року. Ми ставимо в рівні умови ту маму, яка народила в січні 2015 року, та ту маму, яка народила в грудні 2015 року», - пояснює вона.

Чиновниця міськради каже, що новий санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, який став чинним кілька місяців тому, зняв обмеження щодо кількості дітей в групі. Тому зараз можуть записати їх більше, ніж раніше. Тим паче, що ще ніколи не було такого, аби всі діти, які є в списку, прийшли одночасно до садочку.

«Ніде у Львові немає садочку, який би відвідувало саме стільки дітей, скільки є за списком. У списках набагато більше дітей, ніж відвідують. Тобто, якщо у ясельній групі передбачено нормою 15 дітей, то в списку є 20-25, в окремих районах Львова може бути і 35. Але в середньому в день приходить від 55 до 62 відсотків від спискового складу», - стверджує Слічна.

Дефіцит місць у дитсадках Галина Слічна пояснює тим, що зараз у Львові є всього 97 дитячих садочки, тоді як у 1992 році їх було 182. Велику частину продали, віддали в оренду або ж створили в тих приміщеннях початкові школи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: