У МЗС України підтвердили факт затримання українського фаната у Франції

В Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про затримання громадянина України в Ліллі, французька влада поки не вирішили його подальшу долю.

Про це повідомила представник департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

«Ми підтверджуємо факт затримання. Ще вчора у нас з'явилася така інформація. Що стосується того, чи буде він депортований з території Франції, зараз це питання з'ясовується нашим консулом. Остаточно невідомо», - розповіла Старак.

За останньою інформацією українського МЗС, затриманого українця на футбольному чемпіонаті Євро-2016 у французькому Ліллі швидше за все депортують. Однак його справа все ще розглядається поліцією.

Українцю не інкримінується участь у масових бійках, наголосили у відомстві. Поліція під час обшуку знайшла у нього біту, що за французькими законами прирівнюється до холодної зброї.

У середу, 15 червня, французькі власті затримали р. Нор (адмінцентр Лілля) трьох росіян і одного громадянина України, який перебував з ними в машині з російськими номерами.

Український МЗС не виключає, що у затриманого може бути також і паспорт громадянина РФ. На даний момент у МЗС знають про одного затриманого українця, якого затримали за участь у заворушеннях під час Євро-2016.

Нагадаємо, в ході футбольного чемпіонату Євро-2016 сталася серія масових бійок. У ході однієї з найжорстокіших, у день матчу збірних Англії та Росії 11 червня, загинув 51-річний британець. УЄФА визнав росіян провокаторами бійки і призначив російській збірній штрафні санкції.

16 червня суд Марселя засудив трьох росіян за участь у заворушеннях 11 червня під час матчу Англія-Росія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: