Іран має намір придбати у корпорації «Боїнг» 100 пасажирських літаків

Базована у США корпорація «Боїнг» досягла угоди з Іраном про продаж 100 пасажирських літаків. Про це повідомили у міністерстві транспорту Ірану, інформує Zaxid.net.

Базована у США корпорація «Боїнг» досягла угоди з Іраном про продаж 100 пасажирських літаків. Про це повідомили у міністерстві транспорту Ірану, інформує Zaxid.net.

Ця угода є однією з низки домовленостей Ірану з західними виробниками, згідно з якими Іран після зняття Вашингтоном санкцій отримає 200 пасажирських авіалайнерів.

«У нас 250 літаків, 230 з яких треба замінити», – заявив голова цивільної авіації Ірану Алі Абедзадех.

Він додав, що терміну поставки літаків поки що не встановлено.

«Більша частина цивільної авіафлотилії Ірану нині в несправному стані і потребує негайної заміни, втім «Боїнг» поки що чекає фінального дозволу на угоду від Міністерства фінансів США», – заявив Абедзадех.

Сума контракту з «Боїнгом» становить $17 млрд. Якщо угода буде реалізована, це буде першим випадком купівлі Іраном у «Боїнга» літаків з часів Ісламської революції 1979.

Зазначимо, в січні Іран також уклав попердню домовленість з виробником літаків Airbus на продаж 118 авіалайнерів. Цей контракт також має отримати остаточний дозвіл Міністеррства фінансів США, оскільки понад 10% матеріалів, з яких будується Airbus американського виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: