Сортувати сміття, ремонтувати трамваї, шукати ділянку. Цитатник Андрія Садового (Фото)

inside

Міський голова Львова Андрій Садовий на цьому тижні не надто активно співпрацював із пресою та громадськістю. Серед зробленого – лише кілька відеозаписів розміщених на власній сторінці в одній із соціальних мереж та короткі інтерв'ю для обраних ЗМІ.

Дивись.info обрала чотири найважливіші цитати, озвучені мером.

Ситуація із сміттям – критична

Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні розповів про актуальну ситуацію в місті з вивезенням сміття. За його словами, ситуація складна, є до сотні проблемних майданчиків по місту. Зважаючи на це, мер просить львів’ян максимально сортувати сміття, аби більше його йшло на повторну переробку.

«Ситуація з вивезенням сміття з міста залишається дуже напруженою. Триває фактична блокада Львова, коли один за одним для нас організовано закривають чергові полігони. Це при тому, що в області їх є понад 600. На жаль, біда, яка трапилась у Львові, не стала для більшості приводом показати приклад солідарності з нашою громадою. На сьогодні Львівська область для нас практично закрита, і мені це особливо прикро, адже велика кількість людей, які живуть, працюють і навчаються у Львові, приїхали до нас саме з районів області», – зазначив Андрій Садовий.

Те, що ситуація критична дають зрозуміти і користувачі соціальних мереж.

фото: Facebook

Трамваї й гроші, гроші і трамваї

У Львові відновили старі трамвай і тролейбус, які були в неробочому стані. Тепер вони цілком готові до роботи і наступного тижня мають вийти на маршрути.

«Ми підтримали ідею Сидоровича відновлювати старі трамваї. Є вже один капітально відремонтований трамвай, який зможе служити ще десять років. Це набагато дешевше, ніж купувати новий. Приблизно щопівтора місяця цього року має з’являтися один відремонтований трамвай. Це і робочі місця для підприємства, і більш зручні трамваї для львів’ян. Даватимемо старим трамваям нове життя», – наголосив мер міста.

У пошуках ділянки

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що наразі місто не має ділянки, на якій можна збудувати сміттєпереробний завод. Однак вже є інформація про те, що взяти на себе удар може Миколаїв.

«Станом на минулий місяць ми мали 18 відмов від різних сільських та міських рад, які не давали згоди на нові ділянки. Область зараз дає пропозиції, але поки ми не маємо жодної ділянки, яка була б придатна для розміщення такого великого комплексу», - розповів Андрій Садовий.

Це не моє - мені підкинули

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував звинувачення радника глави МВС і нардепа Антона Геращенка, який опублікував копію листа Садового до міністра МВС Арсена Авакова з проханням залучити до бійців Нацгвардії до охорони порядку у львівській  Ратуші. За словами Садового, він надіслав цього листа уже після спроби штурму львівської міськради.

«9 червня після подій в Ратуші мені передзвонив Президент, запитав як справи у Львові і повідомив, що напередодні увечері він мав розмову з керівником Нацгвардії генералом Аллеровим і дав йому команду максимально забезпечити порядок під час засідання міської ради.», - заявив Садовий.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: